Palacsere lemezzel - avagy egy tetőfelújítás krónikája

Miklós már régóta tervezte a családi ház elöregedett palatetőjének a felújítását. Az épületet még a nagyszülei építették saját kezűleg, de a tető korhadni kezdett, több helyen is beázott már. A cserepek pótlása, foltozgatása sem javított már sokat a helyzeten, úgyhogy Miklós úgy döntött, itt az ideje egy alapos, átfogó tetőfelújításnak.

Több lehetőséget is mérlegelt, de végül a lemezes tető mellett döntött. Bár drágább megoldás a palánál, de sokkal időtállóbb és esztétikus is, ráadásul értéknövelő hatása is van a háznak. Miklós utánanézett, több árajánlatot is kért a munkára. Végül egy jó referenciájú, a környéken dolgozó tetőfedő céget választott ki a feladatra.

A szakemberek profin végezték a munkát. Először levágták a régi palát és eltávolították az elkorhadt aljzatot. Új tetőléc került a tetőszerkezetre, speciális szigetelőanyaggal. Miklós örült, hogy a cserép alatt lévő régi szigetelés is teljesen megújul. A tetőlemez szakszerű lerakása zárta a sorokat, még az eresz és kémény körüli bádogozást is elvégezték a tetőfedők.

A végeredmény lenyűgözte Miklóst. A ház egészen új megjelenést kapott a szürke színű, korszerű lemeztetővel. Ráadásul a munkálatok 2 hét alatt lezajlottak, nem kellett hónapokig várni a befejezésre. Persze az ár sem volt kevés, de úgy érzi, megérte. Nem kell évekig, évtizedekig a palacseréppel, foltozással bajlódni, a lemeztető akár 60-80 évig is kiszolgálhatja majd a házat.
Elöregedett palatető felújítása lemezes tetőfedéssel