Élménybeszámoló a palatető felújításáról állami támogatással

Az elmúlt évben döntöttünk úgy, hogy a régi házunk palatetőjét felújítjuk. Az épület már több évtizedes, és a tető anyaga is elhasználódott. A felújítási munkálatok költségeit azonban nem bírtuk volna el magunknak, ezért úgy döntöttünk, hogy utánanézünk az állami támogatásoknak.

Az első lépés az volt, hogy felkerestünk egy szakembert, aki megvizsgálta a tetőt, és elkészítette a felújítási tervet. Ezután elkezdtük keresni az állami támogatásokat, és kiderült, hogy számos lehetőség áll rendelkezésre a palatető felújítására is.

Végül úgy döntöttünk, hogy az Otthonfelújítási Támogatást igényeljük, mivel ez a legjobban megfelelt az igényeinknek. A támogatás nagyon sokat segített az anyagi terheken, így a felújítás végül sokkal könnyebben ment, mint először gondoltuk.

A felújítás során két fő munkafolyamatot kellett elvégezni: a tetőfedő anyagok cseréjét, illetve a faanyagok javítását és cseréjét. Az állami támogatás segítségével sikerült olyan minőségi anyagokat beszereznünk, amelyek hosszú távon megfelelő védelmet biztosítanak a tetőnek. A faanyagokat is alaposan átvizsgáltuk, és ahol szükséges volt, cseréltük azokat.

Az állami támogatás igénybevétele során azonban nem csak a felújítás költségei csökkentek, hanem a minőségre is nagyobb figyelmet tudtunk fordítani. A szakemberek tudták, hogy nem kell az árakon spórolni, így a felújítás során a lehető legjobb minőségű anyagokat használták fel.

A palatető felújítása során ráadásul nem csak a pénztárcánkra, hanem a rezsiköltségeinkre is hatással van az állami támogatások igénybevétele. A tető megfelelő szigetelése ugyanis jelentősen csökkenti a fűtésszámlát, hiszen a meleg levegő nem szökik ki a tetőn át.
Palatető felújítás Állami Támogatással